Het leven van een backpacker is soms afzien

Het leven van een backpacker gaat niet altijd over rozen.

Vrijdag 25 juni heb ik Cambodja achter me gelaten om te vertrekken naar Bangkok. Ik vloog met Air Asia. De vlucht duurde nog geen uur en ik stond al op Thaise bodem. Op het vliegveld heb ik kennis gemaakt met Eline en Roel uit Amstelveen. Samen met hun heb ik een taxi genomen naar hun hotel. Ik had nog geen hotel geboekt dus keek of er bij hun nog een kamertje vrij was. En die was er. Het hotel was wel iets duurder dan mijn budget begroot had, maar voor 1 nachtje was het prima. Een nachtje? Ja, 1 nachtje, de volgende dag vloog ik alweer naar Ko Samui. Ik ben alle drukte in de grote steden best zat geworden dus ik wilde zo min mogelijk tijd in Bangkok besteden. Ik weet ook dat je dan bepaalde dingen moet skippen, maar Bangkok is een stad waar je vast nog wel een keer zal terugkeren.

Samen met Eline en Roel heb ik 's avonds wat gegeten en hebben we een loopje door de stad gemaakt op weg naar Ko San Road, het backpackersgedeelte van Bangkok. De volgende morgen heb ik ontbeten met twee Duitse meiden en me spullen gepakt om 's avonds naar Ko Samui te vliegen.

Overdag ben ik naar het Grand Palace geweest. Bij aankomst liep ik langs de tourist information office om naar de ticket office te gaan voor een kaartje. Er waren wat mensen aan het schreeuwen, maar vast niet naar mij. O toch wel. Mijn Thais is na 1 dag nog niet echt ontwikkeld, maar ik moest naar een hokje gaan. In het hokje kreeg je als man een lange broek en vrouwen kregen een heel gewaad. Heerlijk, 38 graden en over me korte broek een paarse pyjama broek aan. Enfin het Grand Palace was heel mooi. Alles was met goud, diamanten en glinsterende dingen bewerkt. Na een uurtje hier rond gelopen te hebben, had ik het wel weer gezien. Even wat eten scoren en in het hotel mijn laatste uurtje een beetje zitten internetten. Met een taxi werd ik naar het vliegveld gebracht en kon ik gelijk inchecken. Ik vloog nu met Bangkok Airlines. Super maatschappij. Tijdens mijn vlucht van 45 min kreeg ik eten en drinken en ik had een comfortabele stoel.

Ko Samui is een van de drie eilanden waar ik de komende tijd zal doorbrengen. Ik hoop een beetje bruiner te worden,wat al redelijk lukt. Op Ko Samui zou ik Cara weer ontmoeten die zich in Maleisië niet helemaal thuis voelde.

In het vliegtuig had ik kennis gemaakt met een dokter uit Londen. Hij had een jeep gehuurd en wilde me naar mijn hotel brengen. Heerlijk weer. Na een kwartiertje in het hotel te hebben doorgebracht kwam Cara versleten aan. Ze had zich 's ochtends verslapen en daardoor liep heel haar planning in de soep, maar uiteindelijk had ze het toch gered. Samen hebben we, voor haar nu echt aller laatste dagen, een kamer gedeeld.

Na eindelijk een nacht echt geslapen te hebben, hebben we de volgende dag lekker op het strand gelegen en lekker gegeten. De volgende dag hebben we met een scooter het eiland verkend, op zoek naar nog( ?!) mooiere stranden. We hebben het hele eiland rondgereden en overal lekker wat gegeten en gedronken. Ja ik weet het, nu is het ff doorbijten. Ook hebben we de Big Buddha gezien en wat andere sight seeing dingetjes.

Na een dag afzien was het speeltijd voor mij. We kwamen op een strandje waar bijna niemand was en waar een man met zijn vrouw op een picknick kleedje schelpjes schoon aan het maken waren. Ook was de man eigenaar van twee jetski's. Uiteraard wilde ik die even proberen. Voor 10 euro konden we samen een kwartier op de jetski. Hij vroeg of ik het vaker had gedaan en ja dat had ik. Ik vergeet de ervaringen met WaltHer in Albufeira niet meer. Oke, want dit zou een speciaal model zijn, heel snel. Daar kwamen we achter. De aller snelste jetski waar ik ooit op heb gezeten. Na 5 min wilde Cara er vanaf en kon ik de laatste 10 min even spelen. Twee dagen erna had ik het er nog over haha. Geweldig was het.

Na een zware dag gingen we terug naar het hotel. SURPRISE!!! Bruno en Susan waren daar bij de receptie. 's Avonds hebben we met zijn alle gegeten en elkaar bijgesproken over alle avonturen die we hadden beleefd.

De volgende dag hebben we met zijn alle weer op het strand gelegen en omdat het Cara haar laatste dag was wilde ik iets voor haar doen. Dus zijn we naar een SPA Welness centrum gegaan voor massages, scrub en een thai steam bath. Bij aankomst kwam de SPA Manager uit zijn/haar kantoor. Ooooo you're such a nice couple. How long do you stay on Koh Samui? Uhm ja Cara gaat morgen naar huis en ik vrijdag naar Koh Tao. O, ja kunnen jullie langer blijven? We zoeken een koppel voor een reclame spotje op tv. Als grapje zeiden we ja als jullie vliegtickets kopen dan is dat goed. Enfin, na eerst verwend te zijn met een stoombad en scrub kwam de SPA Manager met het nieuws dat ze tickets kon boeken. Toch niet Cara haar laatste dag. We hadden nu twee dagen extra.

Samen met Susan en Bruno hadden we weer scooters gehuurd om rond te touren. Na verlaten baaitjes en super stranden te hebben gezien keerden Cara en ik terug naar het SPA Welness centrum waar we gratis een 3 uur durende behandeling kregen. Het was werkelijk ongelooflijk! Weer een scrub van ananas yoghurt, stoombad, een melkbad, een relaxing massage en een gezichtsbehandeling. Er is een plek als hemel op aarde. Het was fantastisch. Om half 10 's avonds liepen we de deur uit en moesten we nog iets eten. Aan de andere kant van de weg zat "Chef". Een super restaurant. Ik had een lekker wijntje, lamscotelletjes, chocolademousse en amaretto koffie. Wat een afsluiting van een geweldige dag!

De volgende dag moest er "gewerkt" worden. We moesten een filmpje opnemen voor het Welness centrum. Het was een leuke ervaring. We werden weer verplicht gemasseerd en alle andere behandelingen. Afzien dus! Aan het eind van de dag ging Cara echt naar huis. Ze vloog naar Kuala Lumpur waarna ze naar Hong Kong en Londen vliegt.

Mijn reis gaat verder op Koh Tao waar ik morgenochtend met de boot naar toe ga. Ook begint dan mijn duikcursus "Padi Open Water" bij de Nederlandse duikschool. Ik kijk er al naar uit.

Ciao,

Lucky Jan

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer