eerste dagen China, Beijing

De kop is eraf!

Na heel veel gezellige etentjes en afscheidsfeestjes ben ik donderdagmiddag vertrokken naar Dubai. Hier heb ik een tussenstop gemaakt om naar mijn bestemming Beijing te vliegen. Dit ging allemaal perfect. Al me bagage veilig in ontvangst genomen en geen problemen bij de douana gehad.

Om in luxe te beginnen heb ik gebruik gemaakt van de airport pickup service die mijn hostel aanbiedt. Toen ik de aankomsthal inliep stonden er allemaal kleine chineesjes te zwaaien met hun naambordjes. Na even zoeken kon ik mijn naam ertussen vinden. Hier stond de chinese versie van Godzilla mij op te wachten. Godzilla kent geen engels, maar dat maakt niet uit. Hij liep, ik rende, naar zijn taxi. Tussen alle taxi's stond nog 1 auto waar zelfs Fred Flinstone niet mee uit de voeten zou kunnen. Geen airco wat geen overbodige luxe zou zijn in 34 graden, maar wel ARKO, Alle Ramen Kunnen Open. Of toch niet? Mijn hendeltje brak af bij de eerste zwaai. Who cares?!

In China kennen ze hele andere regels dan in Nederland. Alleen Godzilla kent de chinese regels ook niet. Het voordeel was wel dat we redelijk snel bij het hostel aankwamen. Voor de files waren er vluchtstroken of net zoals de motorrijders doen, ertussen door. Stoplichten staan er als straatversiering en driften kan hij nog beter dan Jeremy Clarkson van Top Gear.

Ik leef nog steeds.

Eenmaal aangekomen in me hostel werd me vriendelijk verteld dat het was overboekt en dat ik in een hotel twee straten verderop 1 nachtje moest slapen. Maakte mij niet uit dus in een normale auto met een normale chauffeur naar het hotel gebracht. 's Avonds ben ik even geld gaan pinnen wat wel handig is en ben ik door de stad gaan wandelen. Ik kwam een aantal chinese reizigers tegen waarmee ik een drankje ben gaan doen.

De volgende ochtend heb ik me spullen gepakt en ben ik naar mijn hostel gegaan die ik ook geboekt had. Ik heb een prima 1 persoonskamer met ensuite badroom! Ik heb gelijk me treinkaartje geregeld naar Shanghai voor 24/05 en een tour geboekt naar de Muur voor de volgende dag.

Zaterdag ben ik naar het Tiananmen plein geweest, de verboden stad en de tempel van de hemelse vrede. Door al het geregel in de ochtend kwam ik later dan gepland aan bij de verboden stad. Er stonden niet normaal veel mensen in de rij voor een kaartje. Na even getwijfeld te hebben, had ik besloten niet de verboden stad in te gaan. Ik ben doorgelopen naar het Tiananmen plein, het grootste plein ter wereld. Om het plein heen is er een vijfbaans(snel)weg. Na alles gefotografeerd te hebben ben ik naar de tempel van de hemelse vrede gegaan. Hier was het een stuk rustiger en heb ik de halve middag doorgebracht. Op de weg naar huis ben ik nog uitgestapt bij de verboden stad. Het was nog wel druk maar lang niet zo druk als in de ochtend. Ik had snel een kaartje gekocht en ben door de verboden stad gelopen.

De volgende dag heb ik via mijn hostel een tour geboekt naar de Chinese Muur. Ik zat in een busje vol met Amerikaanse backpackers wat erg gezellig was. De Chinese Muur zelf was erg zwaar. Je had twee gedeeltes, het “zware” gedeelte en het “minder zware gedeelte” maar dat een stuk langer was. Met een soort van skilift werden we naar boven gebracht. Met nog drie anderen hebben we eerst het zware gedeelte gedaan. Na een uurtje kwamen we weer terug en wilden we ook wel een deel doen van het “minder” zware gedeelte. Gelukkig was het niet al te warm zo’n 40 graden. Een prima temperatuur om over een muur door de bergen te wandelen. Na de drie uur op de muur te hebben gelopen zijn we met zijn alle gaan eten waar we gratis halve liters bier kregen. Daarna zijn we weer richting de hostels gegaan. Maandag ga ik naar Shanghai met de trein.

Hoe is het in Nederland? Ik hoorde dat de zon spontaan ging schijnen toen ik wegging?! Heeft iedereen zijn partijtjes gewonnen met de competitie zaterdag? Iedereen bedankt voor de stukjes in het gastenboek!!

Till next time.

Jen, John, Jan

 

 

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Hier overnachten wij

Happy Dragon, Beijing

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer