Afscheidsfeestje

Hee,

Hier mijn aller aller eerste "sterke verhaal". Het duurt nog een maandje voordat ik daadwerkelijk weg ben, maar wil hier toch alvast mijn eerste verhaaltje met jullie delen.

Vrijdag was het verjaardag, diploma en afscheidsfeestje van Marieke en mij. Dit hebben wij allebei als geweldig ervaren en wij willen jullie bedanken voor jullie komst en cadeaus. Tijdens die avond kreeg ik vaak te horen wat mij nou trekt om in je Remy door Azië te reizen.

Al een hele tijd loop ik met het idee om te gaan reizen, maar waar ga je dan heen? Stage lopen in Zuid-Afrika? Met een camper van West naar Oost reizen door Amerika? Australië?

Tijdens mijn afstudeerstage ben ik in contact gekomen met een consultant die zelf veel heeft gereisd. Hij vertelde me allerlei verhalen die mij deed beseffen dat ik toch een keer de knoop moest doorhakken om op pad te gaan. Ik zat te twijfelen tussen Noord-Amerika en Azië. Het werd uiteindelijk Azië, omdat daar de levensstandaard een stuk goedkoper is dan hier in Europa. Helaas kan je Azië ook niet in 3 maanden bekijken dus moesten er keuzes gemaakt worden tussen welke landen ik wel en niet ga bezoeken.

Door heel veel informatie te verzamelen op internet, zoals Lonely Planet, websites van reisorganisaties, het altijd handige wikipedia en dankzij alle vrienden die met mij hun buitenlandse avonturen hebben gedeeld, ben ik tot de volgende planning gekomen;

Op donderdag 20 mei vertrek ik richting Dubai om vervolgens op 21 mei aan te komen in Beijing in China. In China wil ik de grote steden bezoeken zoals Xi'an, Shanghai en Hong Kong. In China wil ik veel reizen met de nachttrein. Door de grote afstanden die je moet overbruggen, is dit een prima vervoersmiddel. Je stapt 's avonds op en je komt 's ochtends vroeg aan. Voor $50,00 heb je al een treinkaartje waarmee je rond de 1500 km. kan reizen.

Vanuit Hong Kong reis ik naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Vanuit Hanoi wil ik tochtjes maken naar Sapa en Halong Bay. In Vietnam kan je een open-busticket kopen die je voor $30,00 van Noord naar Zuid brengt. Mijn Vietnam reis eindigt in Ho Chi Minh, het vroegere Saigon. Hier kan je via de Mekong Delta naar Phonm Penh reizen, de hoofdstad van Cambodja.

Veel tijd wil ik niet besteden in Cambodja. Mijn interesse gaat uit naar de Killing Fields en wil ik een bezoek brengen aan de tempels van Ankor bij de grote plaats Siem Reap.

Na Cambodja wil ik, als het het weer wat rustiger is geworden, graag naar Bangkok. In Thailand wil ik ook mijn duikbrevet gaan halen. Thailand is een geweldig land om te gaan duiken, als ik alle verhalen van vrienden en de internetsites kan geloven.

Als ik eenmaal me duikbrevet opzak heb en alle mooie eilandjes heb bezocht, gaat mijn reis door naar Maleisië. Door alle informatie van Peter en Lilly, die afkomstig is van Maleisië, heb ik daar al wat dingen gepland. Zo vlieg ik vanaf Kuala Lumpur naar Kota Kinabalu op Sabah. Hier duik ik de jungle in, ga ik naar een Oerang Oetang reservaat en wil ik gaan duiken op Sipadan, één van de tien mooiste duiklocaties ter wereld.

Mijn reis eindigt uiteindelijk in Singapore. Hier verblijf ik nog een aantal nachtjes en vlieg ik 21 augustus terug via Dubai naar Amsterdam.

Inmiddels heb ik al heel wat geregeld. Zo heb ik mijn backpack en fotocamera gekregen van mijn ouders voor me diploma/verjaardag. Heb ik mijn inentingen gehaald bij de travel clinic. Liggen de aanvragen voor mijn visa bij de visumdienst. Zijn er al verzekeringen afgesloten en heb ik mijn tickets al binnen.

Wat nu nog rest zijn nog een paar dagen werken om mijn budget aan te sterken en heel veel leuke etentjes en feestjes om van iedereen afscheid te nemen om over drie maanden terug te keren met een backpack vol aan ervaring, verhalen en foto’s.

Jullie kunnen je via de mailinglist aanmelden om updates te ontvangen van mijn reisverhalen en foto’s die ik vanaf deze websites met jullie wil delen.

Jan

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer